Gå til hovedindhold

Markedshallen

Markedshallen er en flot gammel bevaringsværdig bygning, som skal fyldes med kreative værksteder, iværksættere, foreninger og fællesskaber. Markedshallen ligger i den sydlige del af havneområdet, foran det kommende svømmeområde og ungeområdet Kajen.

17. jan. 2024

Indhold

  På havneområdet i Nykøbing Falster ligger en flot gammel hal, der skal skabes nyt liv i. Derfor igangsatte Havneudviklingsteamet i efteråret et forløb, der blev delt i to; et for en ungegruppe omkring Kajen, og et for en Visionsgruppe, der skulle udvikle koncept og indhold til Markedshallen.

  Ungegruppen bestod af 16 udvalgte unge mellem 13-26 år rekrutteret gennem sociale medier, uddannelsesinstitutioner, fritidsinteresser mv. Gruppen har udarbejdet et manifest for området, og i samarbejde med en landskabsarkitekt udarbejdet tegninger for hvordan udeområdet foran Markedshallen (Kajen) skal se ud.

  Fem af de unge valgte at gå videre i Visionsgruppen arbejde, for at sikre synkronisering og samarbejde mellem de to steder. Ud over de unge bestod gruppen af kommunens erhvervs-, forenings- og kulturliv, Kulturbase Sydhavnen samt andre interesserede borgere. Visionsgruppens arbejde er mundet ud i etableringen af en forening.

  Udover disse to grupper har der været afholdt flere åbne arrangementer for alle fx Idéværksted, kommunikation på sociale medier og åbent kontor, hvor alle kunne komme forbi og fortælle om ønsker og ideer til Markedshallen.

  Disse tre spor har ledt frem til en samlet vision og koncept for området:

  Mission

  Vi dyrker og styrker det fælles vi.


  Kajen Syd skal være en “kulturlandsby”, der fungerer året rundt og hvor mange forskellige mennesker og fagligheder sameksisterer under samme tag.

  Et fristed, hvor lokale, nytilflyttere og besøgende kan hænge ud, opleve og få nye idéer til fællesskab- eller kulturformater, de kan udvikle og drive sammen.

  Vision

  · At understøtte skaberkraft og lokalt initiativ gennem kompetenceudvikling, sparring og inspiration

  · At skabe et trygt og rummeligt sted

  · At skabe et læringsmiljø med rum til eksperimenter, der kilder dine sanser og rykker ved dine grænser

  · At bevare og aktivt bruge de eksisterende fysiske rammer og lokale traditioner.